top of page

WANNEER CONFIDENCE EQ TE GEBRUIKEN ?

CONFIDENCE EQ® biedt een effectieve optie voor het verminderen of voorkomen van stress bij paarden in situaties die normaal ervoor zorgen dat het paard nerveus of angstig wordt.

• Tijdens het transport zijn er veel factoren aanwezig die het welzijn van uw paard kunnen verstoren, zoals:

- Opsluiting

- Geen toegang tot voedsel en water

- De beweging van het voertuig

- Vreemde of harde geluiden

- Scheiding van de vertrouwde omgeving

- Afzondering van soortgenoten

• Bij het transport wordt het laden vaak beschouwd als het meest stressvolle moment van de reis. De hartslag van paarden is hierbij over het algemeen het sterkst verhoogd. Dit is nog meer uitgesproken als het paard is jong en/of onervaren is, maar ook wanneer een paard een negatieve ervaring heeft gehad met transporteren.

• Tijdens de reis kan uw paard ook onrustig te worden, dit is meestal tijdens de aanvang van de reis. Sommige paarden laten dit merken door tijdens het transport te hinniken, stampen of zich agressief te gedragen.

TRANSPORT

TRANSPORT

• Tijdens het bezoek van de dierenarts of hoefsmid, kunnen veel factoren stressvol zijn voor uw paard, zoals:

​​

- Onbekende/ pijnlijke manipulaties of andere handelingen (injecties, palpatie, oogonderzoek, ...)

- Verandering in omgeving, de aanblik van een aantal grote instrumenten ( stethoscoop, echografie, hoefrasp, ...)

- Ongewone geuren (alcohol, hoorn, rooklucht, ...)

- Vreemde of harde geluiden (hamer, ...)

​​

• Sommige paarden kunnen hierdoor agressief of angstig reageren door te hinniken, stampen, bijten, ...

Dit is niet alleen een onprettige situatie voor het paard, maar ook voor de professional (dierenarts of hoefsmid) levert dit een moeilijk en soms gevaarlijk situatie op om in te werken.

• Met behulp van CONFIDENCE EQ® kunt u uw paard geruststellen en ondersteunen voor dergelijke situaties, zonder uw paard te drogeren. Dien hiervoor de CONFIDENCE EQ® 30 minuten voor dat uw paard behandeld wordt toe. Het effect van houdt ongeveer 2,5 uur aan. Herhaal indien nodig.

• Confidence EQ is geen diergeneesmiddel en kan veilig geven worden met andere medicatie (geen interacties).

Let wel op: als uw paard normal gesedeerd wordt, dan dient Confidence EQ gebruikt te worden als aanvulling niet als vervanging van sedatie. 

DIERENARTS

• Veel situaties kunnen stressvol zijn en soms ook leiden tot gedragsproblemen van uw paard, voorbeelden zijn:

​​

- Verkeer

- Scheren

- Spenen van de merrie

- Vreemde of harde geluiden (onweer, vuurwerk, geweerschoten, …)

- Grote menigte mensen

• Met behulp van CONFIDENCE EQ® kunt u uw paard geruststellen en ondersteunen tijdens stressvolle situaties, zonder uw paard te drogeren. Dien hiervoor de CONFIDENCE EQ® 30 minuten voor de stressvolle situatie toe. Het effect van houdt ongeveer 2,5 uur aan. Herhaal indien nodig.

STRESSVOLLE SITUATIES

STRESSVOLLE

NIEUWE OMGEVING

• Een verandering in de omgeving, zoals:

- Scheiden van merrie / veulen

- Nieuwe box of stal

- Overgang naar weidegang

- Op wedstrijd gaan

- Verandering van stalgenoot

- Andere eigenaar

Is bijna altijd stressvol voor paarden. Het zijn namelijk kuddedieren die gehecht zijn aan hun gewoonten en hierdoor niet altijd goed reageren op verandering.

•Door veranderingen in de omgeving kan ook het gedrag van uw paard (aanzienlijk) worden beïnvloed, denk aan: ontwikkeling van stereotypieën (stalondeugden, voernijd), depressie of irritatie, agressie, ...

• Dit kan ook leiden tot eetstoornissen: sommigen zullen verminderde eetlust ontwikkelen op het voedsel dat hen wordt aangeboden (anorexia kan worden verergerd door de aanwezigheid van maagzweren ), maar het is ook mogelijk dat paarden te veel gefocust op eten raken (boulimie).

• Met behulp van CONFIDENCE EQ® kunt u uw paard geruststellen en ondersteunen tijdens veranderingen in de omgeving, zonder uw paard te drogeren. Dien hiervoor de CONFIDENCE EQ® 30 minuten voor de stressvolle situatie toe. Het effect van houdt ongeveer 2,5 uur aan. Herhaal indien nodig.

NIEUWE OMGEVING

• Het beleren van paarden of het trainen van nieuwe oefeningen kan stressvol zijn voor paarden. Ook wedstrijd rijden kan nogal eens voor spanning zorgen. Dit heeft niet alleen effect op de sportieve resultaten, maar kan ook effect hebben op de gezondheid en het welzijn van uw paard.

• Met CONFIDENCE EQ® kunt u uw paard helpen zich beter te focussen tijdens het leren van nieuwe oefeningen of op wedstrijd, zonder uw paard te drogeren*. Dien de CONFIDENCE EQ® 30 minuten voor de stressvolle situatie toe. Het effect van houdt ongeveer 2,5 uur aan. Herhaal indien nodig.​

*CONFIDENCE EQ staat niet op de FEI dopinglijst.

TRAINING

TRAINING
bottom of page